Welke doelen stellen bij het afvallen?

Welke doelen stellen bij het afvallen?

  • 06 jul 0
Dieetpro
  

DieetPro

  • Slechts 79 kcal per shake
  • Geen toegevoegde suikers
  • 18 gram speciaal type eiwit
  • Verkrijgbaar in 4 heerlijke smaken

Bekijk de shakes

Als je net bent begonnen met afvallen dan weet je nog niet wat realistisch is en wat niet. Dat is ook moeilijk te bepalen als je nog niet eerder bent afgevallen. Als je het al vaker gedaan hebt dan weet je dat het niet makkelijk is. Zorg er daarom voor dat je doelen niet alleen realistisch zijn maar ook haalbaar. Stel jezelf doelen waarvan je weet dat je het kunt halen, ook al is het met veel moeite.

Realistisch doel
Wat is een realistisch doel? Dat is voor iedereen anders. Hoeveel kilo je kunt afvallen in een maand is moeilijk in te schatten. De ene persoon heeft een maand nodig om twee kilo af te vallen terwijl de ander met gemak een kilo per week kan afvallen. Dit maakt het moeilijk om een maandelijks doel te stellen. Twee tot vier kilo per maand afvallen is een realistisch doel voor veel mensen.

Gewicht
Als je veel weegt dan is het makkelijker om een kilo af te vallen dan wanneer je licht bent. Hoe zwaarder je bent, hoe meer kilo’s je kunt afvallen. Dat spreekt voor zich. Iemand van 1.70m en 100 kilo kan meer kilo’s kwijtraken dan iemand van 1.70m en 60 kilo. Het doel voor de eerste persoon met 100 kilo is daardoor heel anders dan het doel van de tweede persoon met 60 kilo. Het doel dat je stelt bij het afvallen hangt daarom ook veel af van je huidige gewicht.

Kleine doelen
Het werkt voor veel mensen goed om een einddoel te hebben en kleinere doelen. Het halen van de kleinere doelen leidt uiteindelijk tot het behalen van het einddoel. Als je het einddoel weet dan kun je dit opdelen in periodes en kilo’s. Je kunt bijvoorbeeld elke maand een doel stellen. Als je deze doelen haalt dan heb je meer motivatie om voor het volgende doel te gaan. De kleinere doelen geven je zelfvertrouwen voor het halen van het einddoel.


Leave A Comment