Wat zijn eiwitshakes?

Wat zijn eiwitshakes?

  • 09 jul 0
Dieetpro
  

DieetPro

  • Slechts 79 kcal per shake
  • Geen toegevoegde suikers
  • 18 gram speciaal type eiwit
  • Verkrijgbaar in 4 heerlijke smaken

Bekijk de shakes

Eiwitshakes zijn shakes met eiwitten in poedervorm. De eiwitpoeder wordt aan melk of water toegevoegd in een shakebeker. Door de shakebeker te schudden ontstaat er door de vermenging van de poeder met de vloeistof een shake. Dit wordt een eiwitshake genoemd. Deze eiwitshakes worden door veel mensen gebruikt. De één gebruikt het als hulpmiddel tijdens het afvallen en de ander gebruikt het alleen na een trainingssessie.

Wat doen eiwitten?
Eiwitten zijn onmisbaar voor het lichaam. Het wordt gebruikt voor veel functies in het lichaam waaronder de opbouw van de lichaamscellen. Eiwitten worden ook wel als de bouwstof van het lichaam gezien. Zonder eiwitten is er geen ruimte voor groei. Eiwitten hebben meerdere voordelen die handig zijn bij het afvallen. Ten eerste zorgen eiwitten ervoor dat je langer een verzadigd gevoel hebt. Dit komt doordat eiwitten moeilijker te verteren zijn door het lichaam. Je krijgt dan minder snel honger. Hiernaast zijn eiwitten goed voor het behoud van spiermassa tijdens het afvallen.

Waarom eiwitshakes?
Je kunt om verschillende redenen beginnen met eiwitshakes. De shakes worden veel gebruikt tijdens de bekende shake diëten. De eiwitshakes worden dan gebruikt als vervanging van een maaltijd. Je kunt een eiwitshake ook gebruiken als toevoeging op je eetpatroon. Als je niet voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt dan is een shake snel klaar te maken en krijg je veel extra eiwitten binnen. Hiernaast worden eiwitshakes veel gebruikt door sporters. Na een trainingssessie herstelt het lichaam waarbij er een grote vraag is naar eiwitten. De eiwitshakes zorgen ervoor dat het lichaam snel eiwitten krijgt toegediend na een trainingssessie.


Leave A Comment