Wat is een gezond gewicht?

Wat is een gezond gewicht?

  • 02 jan 0
Dieetpro
  

DieetPro

  • Slechts 79 kcal per shake
  • Geen toegevoegde suikers
  • 18 gram speciaal type eiwit
  • Verkrijgbaar in 4 heerlijke smaken

Bekijk de shakes

Een gezond en stabiel gewicht is belangrijk voor een goede gezondheid. Overgewicht staat in direct verband met verschillende gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten, kanker, beroertes en diabetes. Ondergewicht zorgt ook voor lichamelijke klachten zoals vermoeidheid en een slechter immuunsysteem. Je kunt je gewicht onder controle houden door ongeveer evenveel te eten als dat je verbruikt. Het is daarbij belangrijk dat je gezonde voedingsmiddelen eet die het lichaam voorzien van energie en die niet snel opgeslagen wordt als vet. Het calorieverbruik kan worden verhoogd door geregeld te sporten.

Body Mass Index
De Body Mass Index geeft aan of iemand een gezond gewicht heeft of niet. De berekening is gebaseerd op de lengte van een persoon en het gewicht. De uitkomst van de BMI berekening geeft aan of iemand ondergewicht heeft, een goed gewicht, overgewicht of obesitas. Een BMI uitkomst van minder dan 18.5 betekent ondergewicht. Een uitkomst van meer dan 25 wordt geclassificeerd als overgewicht. De BMI formule:

Gewicht in kilogram
Lengte in meters * Lengte in meters

Buikomtrek
Een makkelijke manier om te gewicht te meten is het opmeten van de buikomtrek. Door een meetlint over je buik te trekken en de rug kun je omvang meten van de buik. Laat het lint net iets boven de heupbeenderen uitkomen. Het meetlint hoort strak op de huid te zitten maar niet te strak. Het meetmoment is na het uitblazen van lucht. Een gemiddelde buikomtrek van mannen ligt tussen 94 en 102 cm. Voor vrouwen ligt de gemiddelde buikomtrek tussen 80 en 88 cm.


Leave A Comment