Wat is een crashdieet?

Wat is een crashdieet?

  • 22 jan 0
Dieetpro
  

DieetPro

  • Slechts 79 kcal per shake
  • Geen toegevoegde suikers
  • 18 gram speciaal type eiwit
  • Verkrijgbaar in 4 heerlijke smaken

Bekijk de shakes

Een crash dieet is een dieet waarbij het aantal calorieën sterk verminderd wordt. Doordat je veel minder binnenkrijgt dan wat je lichaam vraagt ontstaat er een tekort. Dit tekort zorgt ervoor dat je binnen korte tijd veel gewicht kunt verliezen. Het is niet uithongeren omdat je wel steeds blijft eten of drinken als je honger hebt. Je krijgt alleen veel minder binnen dan je gewend bent. Het is dan ook niet verstandig om dit dieet langer te volgen dan een week. Kies nooit te vaak voor een crashdieet als je wilt afvallen. Door een crashdieet krijg je weinig voedingsmiddelen binnen. Je gewicht mag dan snel zakken, het wordt niet gezien als een veilige manier om af te vallen.

Werken crashdiëten?
Als je het voor het eerst doet dan ben je verbaasd over het resultaat. In de eerste verlies je snel vele kilo’s. Het is niet ondenkbaar om 3 tot 4 kilo te verliezen in de eerste paar dagen. Dit is natuurlijk niet alleen vet wat je verliest maar met name vocht en water. Door het lage aantal calorieën wordt alle glucose in het lichaam opgemaakt.

Het gewichtsverlies bij een crashdieet is niet permanent. Na een paar dagen gaat het aantal kilo’s er minder snel vanaf totdat je helemaal niets meer afvalt. Als je daarna weer normaal gaat eten komen al deze kilo’s er weer aan aangezien het voornamelijk water is wat je verloren hebt.

Welke effecten heeft het op het lichaam?
Als je voor een langere tijd weinig calorieën eet dan past het lichaam zich daarop aan. Het lichaam probeert dan te overleven met minder calorieën. Het kan zelfs voorkomen dat je weer begint aan te komen terwijl je nog steeds weinig eet. Door het weinige eten kan het zijn dat je bepaalde nutriënten niet genoeg binnenkrijgt. Dit kan leiden tot lichamelijke problemen. Hiernaast kunnen er mentale en emotionele problemen voorkomen.


Leave A Comment