Veel water drinken tijdens het afvallen

Veel water drinken tijdens het afvallen

  • 08 jul 0
Dieetpro
  

DieetPro

  • Slechts 79 kcal per shake
  • Geen toegevoegde suikers
  • 18 gram speciaal type eiwit
  • Verkrijgbaar in 4 heerlijke smaken

Bekijk de shakes

Een groot deel van het menselijk lichaam bestaat uit water. Dit kan oplopen tot wel 70 procent van het lichaam. Water is onmisbaar voor het lichaam om gezond te blijven. Zonder water kan het lichaam niet overleven. Het water heeft verschillende functies in het lichaam. Eén van deze functies is het transporteren van voedingstoffen. Het lichaam brengt de voedingsstoffen naar de plekken in het lichaam waar het nodig is. Het water zorgt er ook voor dat de afvalstoffen het lichaam weer kunnen verlaten.

Tekort aan water
Als je te weinig drinkt dan ontstaat er een tekort aan water. Dit leidt tot problemen. Als er niet voldoende water wordt gedronken dan worden de voedingsstoffen niet meer naar de verschillende plekken in het lichaam gebracht. Het bloed kan dan ook niet meer de spieren bereiken bijvoorbeeld. Opgeslagen vetten kunnen dan ook niet aangesproken worden. Het is daarom belangrijk dat er nooit een tekort aan water in het lichaam is om dit soort problemen te voorkomen.

Water en de vetverbranding
Tijdens het afvallen wordt doorgaans aangeraden om meer water te drinken. Dit komt doordat er meer water nodig is tijdens het afvallen. Afvallen is bijna niet mogelijk als je niet voldoende water binnenkrijgt. Het is dan als zwemmen tegen de stroming in. Water is nodig om de afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Dit kan alleen als er voldoende water gedronken wordt.


Leave A Comment