Snel afvallen

dieetproshake  

DieetPro

 • Slechts 79 kcal per shake
 • Geen toegevoegde suikers
 • 18 gram speciaal type eiwit
 • Verkrijgbaar in 4 heerlijke smaken

Dieetpro
Bekijk de shakes

Succes met snel afvallen komt niet vanzelf. Daar moet je hard voor werken. Voor de één is het makkelijker dan de ander maar niemand heeft het echt makkelijk. Er zijn een aantal vaste ingrediënten die nodig zijn als je succes wilt hebben met snel afvallen. Dat zijn de volgende:

 • Tijd: afvallen kost tijd. Het is er niet binnen een week bijgekomen dus verwacht ook niet dat het er snel weer vanaf gaat.
 • Inzet: zonder inzet haal je het niet. Opgeven is geen optie.
 • Doorzettingsvermogen: succesvol afvallen is alleen mogelijk als je doorzet wanneer het moeilijk gaat.
 • Discipline: wees de baas over je eigen verlangens naar ongezond eten.
  Acceptatie: accepteer zoals je bent en wat mogelijk is. Accepteer ook dat afvallen gepaard gaat met vallen en opstaan.

De bovenstaande ingrediënten zijn nodig om blijvend af te vallen. Dat betekent niet dat je voor een paar weken lichter bent maar voor altijd. Daar is tijd voor nodig, inzet, doorzettingsvermogen, discipline en acceptatie. Door gezond te blijven eten en lichaamsbeweging een onderdeel van je leven te maken hoef je na het afvallen niet meer aan te komen. Daar zijn geen magische wonderpillen voor nodig.

Hoe kun je snel afvallen?

Er zijn manieren om snel af te vallen maar het is nog altijd veiliger en gezonder om een lange termijn dieet toe te passen met voldoende beweging. De manieren voor snel afvallen worden vaak gebruikt als de nood aan de man is. Zo kunnen er gezondheidsproblemen zijn of levensbedreigende situaties.

Pillen

Een manier om snel af te vallen is door pillen te gebruiken. Niet iedereen kan deze pillen gebruiken. Er moet eerst getest worden of deze geschikt voor je zijn en mogen alleen door een arts worden aanbeveelt. Het is mogelijk om binnen enkele dagen af te vallen. Het is echter geen vet dat je verliest maar vocht. Dit is maar tijdelijk. Mensen maken vaak gebruik van pillen om af te vallen. Deze worden niet aangeraden en vaak zijn ze zelfs onverstandig om te nemen. Als je niet veel tijd hebt om af te vallen voordat er serieuze gezondheidsproblemen optreden dan is het mogelijk dan sommigen kiezen voor pillen. Het gebruik van pillen en medicatie om af te vallen creëert een verkeerde gewoonte. De kans is groot dat wanneer je stopt met de pillen weer terug naar je oude gewoontes gaat. Daar ligt juist het probleem.

Het volgen van een dieet

Een andere manier om af te vallen is door een dieet te volgen. Een voorbeeld hier van is het fruitdieet. Dit dieet bestaat alleen uit groente, fruit en een klein aantal eiwitbronnen. Diëten zoals deze mogen maar een korte periode worden gevolgd omdat deze op de lange termijn slecht zijn voor je gezondheid.

Lichaamsbeweging

Intensieve trainingsmethodes worden gebruikt om snel calorieën te verbranden. Doordat het lichaam in beweging is heeft deze meer energie nodig. De spieren hebben steeds meer zuurstof nodig en het bloed wordt sneller door het lichaam gepompt. Sporten heeft veel positieve voordelen voor het menselijk lichaam. Een groot voordeel is dat de vetreserves worden verbrand door de lichamelijke activiteiten. Er zijn verschillende manieren om te bewegen. Sporten is de beste manier om te bewegen. Door te sporten worden de calorieën snel verbrand. Dit kan bijvoorbeeld met een hometrainer, door te gaan hardlopen of simpelweg buiten te fietsen op een snel tempo. Hoe meer je sport hoe sneller je afvalt.

Vasten

Het is ook mogelijk om snel af te vallen door maaltijden over te slaan of zelfs delen of hele dagen te vasten. Veel mensen slaan een maaltijd over om zo minder calorieën te eten op een dag. Als je minder eet moet je wel blijven drinken. Je wilt immers niet uitgedroogd raken. Intermittent Fasting is een wijze dat gebruikt wordt met afvallen. Er wordt dan een deel van de dag gevast zodat er minder wordt gegeten op een dag.

Jojo-effect

Veel mensen hebben na het afvallen moeite om op het nieuwe gewicht te blijven. Het nieuwe gewicht wordt meestal bereikt door een dieet, lichaamsbeweging of beide. Om op het nieuwe gewicht te blijven moeten er veranderingen zijn doorgevoerd. Als het gewicht bereikt is stoppen veel mensen met de maatregelen. Of ze gaan weer meer eten, of eten zoals vanouds. Het is ook mogelijk dat de lichaamsbeweging niet meer gedaan wordt.

Bescherming van het lichaam

Het lichaam zorgt er ook voor om het gewicht min of meer gelijk te houden. Het is niet natuurlijk voor het lichaam om grote schommelingen in het gewicht toe te laten. Veel kilo’s afvallen gaat dan ook tegen de natuur van het lichaam in. Als je in een korte tijd veel kilo’s afvalt denkt het lichaam dat er iets mis is. Hierdoor probeert het lichaam terug te gaan naar het oude gewicht. Als je heel langzaam bent afgevallen is dit probleem niet zo groot. Het lichaam zelf heeft dan de tijd gehad om aan te passen aan de nieuwe situatie. Hierdoor wordt de kans groter dan je lichaam tevreden is met het nieuwe gewicht. Het is dan niet zo moeilijk om op het nieuwe gewicht te blijven.

Tips voor snel afvallen

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat mensen van alle leeftijden kans maken op gezondheidsproblemen gerelateerd aan overgewicht. Deze tips voor snel afvallen gelden voor personen die daar iets tegen willen doen.

De porties klein houden

De meeste mensen hebben tegenwoordig een druk leven waarbij steeds minder aandacht wordt geschonken aan het eten. Eten is immers altijd en overal te verkrijgen. Dat zorgt ervoor dat er steeds minder wordt nagedacht tijdens het eten bereiden en het eten zelf. Er wordt voor de televisie gegeten waarbij er alleen aandacht is voor wat er op tv is. De borden en glazen worden alsmaar groter waardoor er steeds meer gegeten en gedronken wordt. Restaurants bieden grotere porties aan met steeds meer calorieën. Dit alles zorgt ervoor dat de portiegrootte zich steeds verder uitbreidt. Er zijn manieren om de porties kleiner te houden:

 • Eet niet uit de verpakking maar verdeel het in kleinere porties
 • Gebruik kleinere borden
 • Serveer het eten op aparte borden
 • Bestel geen voorgerecht in het restaurant
 • Geen dessert na het avondeten
 • Deel je eten met anderen als het teveel is

Weet wat er in je eten zit

Op de achterkant van de verpakking van producten staat het etiket met de voedingswaarden. Dit etiket zit op bijna alle verpakte producten. Op het etiket staan het aantal calorieën vermeld per 100 gram maar ook het aantal eiwitten, koolhydraten, vetten en verzadigde vetten. Het etiket geeft ook aan hoeveel suiker en zout er in het product zit per 100 gram. Het is ook mogelijk dat er per portie wordt weergegeven wat erin zit. Let echter op dat de portiegrootte van de fabrikant verschilt van je eigen portiegrootte. Dit zorgt ervoor dat de portiegrootte niet een makkelijk bruikbare meting is van hoeveel je binnenkrijgt. Op het etiket wordt meestal ook aangegeven hoeveel % je van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) binnenkrijgt. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) geeft aan hoeveel je van bepaalde voedingstoffen nodig hebt voor een gezond eetpatroon. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) is niet precies aangezien iedereen een andere behoefte heeft.

Te snel afvallen

Te snel afvallen is niet alleen slecht voor het lichaam maar het is ook moeilijk. Als je te veel wilt afvallen in een te korte tijd dan zal het lichaam zichzelf proberen te beschermen. Iemand die enorm snel wil afvallen kiest meestal voor een crashdieet. Bij een crashdieet wordt het aantal calorieën per dag sterk verminderd. Hierdoor krijgt het lichaam veel minder energie dan het nodig heeft. Het gevolg is dat het lichaam op spaarstand gaat en de energie dat het binnenkrijgt zo weinig mogelijk verbruikt. De vetreserves worden dan nog niet opgemaakt maar beschermd. Hierdoor verlies je geen of weinig vet en minder gewicht.

Besparen van calorieën

Het lichaam probeert de vetreserves te besparen. Als je voor een lange tijd heel weinig eet dan worden er op een gegeven moment steeds meer eiwitten verbrand om het lichaam te voorzien van energie. De eiwitten komen uit de spiermassa. Het gevolg is dat er spieren verbrand worden om het lichaam van energie te voorzien aangezien spieren minder energie verbruiken dan vet. Als er spierafbraak is dan ben je te snel aan het afvallen. Het lichaam werkt je dan tegen om vet te verbranden en begint met het verbranden van spieren.