Nadelen van een crash dieet

Nadelen van een crash dieet

  • 22 jan 0
Dieetpro
  

DieetPro

  • Slechts 79 kcal per shake
  • Geen toegevoegde suikers
  • 18 gram speciaal type eiwit
  • Verkrijgbaar in 4 heerlijke smaken

Bekijk de shakes

Een crashdieet is één van de populairste manieren om gewicht te verliezen. Bij een crash dieet verlaag je het aantal calorieën dat je binnenkrijgt. Je eet dan net genoeg om geen honger te krijgen maar je kunt ook niet alles eten. Het crashdieet wordt gedaan zonder en met lichaamsbeweging. Doordat je weinig energie binnenkrijgt door voeding heb je ook minder energie te verbruiken. Lichaamsbeweging wordt daardoor vermoeilijkt.

Het jojo-effect
Als je lichaam na een crashdieet weer veel eten krijgt slaat het veel van de vetten op als reserves. Dit wordt ook wel het jojo effect genoemd. Het lichaam denkt dat als het weer met zo weinig eten moet overleven het nu beter de vetten op kan slaan voor moeilijke tijden.

Lichamelijke problemen
Er zijn verschillende problemen die optreden bij een crashdieet. Ten eerste is het gemis aan voedingsstoffen. Doordat je weinig eet krijg je veel benodigde vitamines en mineralen niet binnen. Andere lichaamsdelen zoals de hersenen, het hart en de lever krijgen het allemaal moeilijk als je jezelf uithongert. Om deze toch goed te laten werken worden spieren verbrand. Hiernaast komen psychologische problemen vaak voor bij een crashdieet.

Onderwerpen:

Leave A Comment