Jezelf uithongeren om af te vallen

Jezelf uithongeren om af te vallen

 • 21 jan 2
Dieetpro
  

DieetPro

 • Slechts 79 kcal per shake
 • Geen toegevoegde suikers
 • 18 gram speciaal type eiwit
 • Verkrijgbaar in 4 heerlijke smaken

Bekijk de shakes

Je lichaam heeft calorieën nodig. Zonder calorieën uit voeding blijft er niets van je over. Al je vet wordt gebruikt voor energie en daarna ook de spiercellen tot er uiteindelijk niets meer over is. Daarom zijn calorieën ook belangrijk, omdat ze vereist zijn om te overleven. Calorieën zorgen voor energie en de energie is nodig om te kunnen leven. Er zijn wel bepaalde calorieën die je het beste kunt vermijden. Dit zijn bijvoorbeeld de lege calorieën.

Het lijkt voor hand liggend dat je calorieën binnen moet krijgen. Jezelf uithongeren werkt niet. Het lichaam gaat dan de energie besparen. Dit betekent dus niet dat je lichaam direct begint met het verbranden van vet. Het kan ook het metabolisme aanpassen zodat de energie effectiever wordt gebruikt. Als je jezelf uithongert denkt je lichaam dat er niet snel voeding aankomt waardoor de energie heel zuinig gebruikt wordt.

Als je lichaam bijvoorbeeld 2500 calorieën nodig heeft om goed te kunnen functioneren en je eet er maar 1500 dan begint je lichaam niet direct met het verbranden van vet. Het zal ten eerste proberen om het meeste te halen uit de 1500 calorieën dat het binnenkrijgt. Dit wordt gebruikt voor de belangrijkste functies zoals bijvoorbeeld de hartslag en het rondpompen van bloed en zuurstof.

Als je jezelf zo weinig calorieën geeft dan is het lichaam heel zuinig met de energie zodat je je vermoeid voelt als je iets actiefs gaat doen. In plaats van jezelf uit te hongeren is het beter om te zorgen voor een klein calorietekort dat aangepast is op je lichaamstype, gewicht, lengte en doel. Hiernaast blijft het altijd belangrijk om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen zodat het lichaam alle nodig stoffen binnenkrijgt.

Zo honger je jezelf “goed” uit

Zoals gezegd past je lichaam zich aan aan de inname. Als je veel minder gaat innemen dan gaat je lichaam ook veel minder gebruiken. Als je deze stappen doorloopt dan kun je op een betere manier jezelf wat minder eten geven. Het woord uithongeren zouden we dan ook niet willen gebruiken.

 1. Schrijf op wat je allemaal eet. Houd een dagboek bij van 1 week
 2. Tel de calorieën die je inneemt
 3. Stel dat je gemiddeld 2500 calorieën inneemt, verminder dan je inname met 10%. Eet per dag 2250 calorieën.
 4. Op deze manier kun je jezelf “uithongeren” zonder dat je lichaam vitale functies verliest.
 5. Je valt toch af. Het duurt wel even. Maar elke week zul je verschil zien
 6. Als je in 1 keer minder gaat eten dan zul je snel verschil zien in de eerste week, maar daarna zal je weinig verschil zien. Je lichaam past zich dan te veel aan. Het is daarnaast ook heel onverstandig om amper meer te eten. Je wordt sneller ziek en uiteindelijk word je lichaam zo zwak dat het niet meer kan functioneren. Pas dus goed op en consulteer altijd een arts als je wilt afvallen.

Onderwerpen:

2 Comments

 1. Salina 6 maart 2016 at 15:22 - Reply

  Om de twee uur wat eten, grote maaltijd en kleine maaltijden inplannen helpt dus voor geen moer. Je komt juist aan. Wat wel helpt is groene smoothies nemen 3x per dag en sporten daarnaast.

  • Salina 6 maart 2016 at 15:23 - Reply

   Uithongeren is niet gezond, maar je valt wel af. Ieder mens is anders, ik val heel moeilijk af. Om de 2 uur wat kleins eten, helpt bij mij niet. Ik moet het anders doen.

Leave A Comment