Eten om te vermijden tijdens het afvallen

Eten om te vermijden tijdens het afvallen

  • 22 jan 0
Dieetpro
  

DieetPro

  • Slechts 79 kcal per shake
  • Geen toegevoegde suikers
  • 18 gram speciaal type eiwit
  • Verkrijgbaar in 4 heerlijke smaken

Bekijk de shakes

Er zijn tegenwoordig duizenden boeken te kopen over diëten. De meesten zijn specifiek gericht op een bepaald dieet dat het boek probeert te promoten.

Fast food
Eten dat je absoluut niet wilt eten tijdens het afvallen is fast food. Dit is bijvoorbeeld het eten bij de Mac. Een Big Mac bijvoorbeeld heeft meer dan 500 calorieën. Een normale cola bevat bij de Mac meer dan 200 calorieën. Als je een normale maaltijd neemt van een Big Mac met wat frites en een cola dan ben je al meer dan 1000 calorieën verder. Vaak ben je dan nog niet eens verzadigd zodat je niet meer wilt eten. Fast food zoals dit moet je verbannen uit je eetpatroon als je wilt afvallen. Hetzelfde geldt voor gefrituurde producten in het algemeen maar ook pizza. De meeste van deze producten bevatten veel slechte vetten en er wordt veel zout gebruikt. Als je toch iets wilt eten kies dan voor een salade zonder dressing of een dressing met weinig vet. Laat met name de frites links liggen. Deze geven je nooit een vol gevoel, hebben haast geen nutriënten maar hebben wel veel calorieën, zout en vet.

Geraffineerde producten
Het eten dat je moet vermijden tijdens het afvallen zijn de geraffineerde producten. Dit zijn bijvoorbeeld hot dogs, kant en klaar vlees, worstjes en ga zo maar door. Deze producten zijn simpelweg niet goed voor de gezondheid. Meestal hebben ze veel calorieën en verpesten ze je hele eetpatroon. Kies in plaats van de producten uit de fabriek voor natuurlijke producten. Over het algemeen smaken de natuurlijke producten beter. Er zijn ook veel mogelijkheden om producten uit de fabriek zelf na te maken met natuurlijke producten. Als je ze zelf maak dan zijn ze meestal gezonder.

Bevroren voedingsmiddelen
Al het eten dat ingevroren is bevat over het algemeen veel zout. Je kunt hetzelfde eten veel beter zelf bereiden. Door het eten zelf te maken kun je het nog steeds invriezen voor een later moment om op te eten. Als je bijvoorbeeld op zondag het vlees kookt dan kun je er die dag van eten maar ook bewaren tot aan het einde van de week in de vriezer.

Sauzen
Als je aan het afvallen bent telt elke calorie. Veel mensen rekenen de sauzen echter niet mee die ze gebruiken. Sauzen zoals mayonaise, curry, ketchup en mosterd hebben veel calorieën waar niemand rekening mee houdt. Als je deze sauzen gebruikt dan is het belangrijk om ze met mate te gebruiken. Bepaalde sauzen zoals curry of ketchup zijn nog niet zo erg als je ze weinig gebruikt maar mayonaise bevat enorm veel calorieën en vet. Als het kan moet je mayonaise achterwege laten als je gaat eten.

Zoete hapjes
Etenswaren zoals koekjes, snoep en cake bevatten veel lege calorieën. Deze producten hebben eigenlijk helemaal geen toegevoegde waarde aan een eetpatroon. Ze bevatten ook haast geen nutriënten. Als je er toch voor kiest om iets zoets te eten zorg er dan voor dat je het meerekent in je calorieën die je die dag mag nuttigen. Zodra je ziet hoeveel calorieën deze producten bevatten heb je al snel door hoe weinig waarde ze hebben. Zoete producten worden snel omgezet naar glucose waarna het lichaam de overtollige glucose omzet naar vet.


Leave A Comment