Diëten werken niet?

Diëten werken niet?

  • 22 jan 0
Dieetpro
  

DieetPro

  • Slechts 79 kcal per shake
  • Geen toegevoegde suikers
  • 18 gram speciaal type eiwit
  • Verkrijgbaar in 4 heerlijke smaken

Bekijk de shakes

De reden waarom veel diëten niet werken is omdat ze niet realistisch zijn. Hiernaast werken veel diëten niet lang genoeg, voor een permanent verlies van vet en gewicht. Onze lichamen zijn ook niet gemaakt om gewicht te verliezen maar om gewicht aan te komen. Het lichaam bouwt zo reserves op voor slechtere tijden. Het heeft vele jaren gewerkt op deze manier maar tegenwoordig met de moderne leefstijl is het aankomen van gewicht een probleem geworden.

Minder eten
Als je veel minder gaat eten dan gaat je lichaam in een overlevingsmodus. Je metabolisme wordt langzamer om energie te besparen en om in leven te blijven. Hierdoor wordt het lastiger om af te vallen. Het lichaam wil het vet behouden zodat je kunt overleven. Als je veel te weinig eet dan worden niet alleen de vetreserves gebruikt voor energie maar ook de spiermassa. Omdat spiermassa meer weegt dan vetten zal de weegschaal zeggen dat je bent afgevallen. Er is echter weinig te vieren omdat je geen spiermassa wilt verliezen. Dit is tegenstrijdig met hoe je wilt afvallen.

Spiermassa versus vet
Spiermassa verbruikt meer calorieën dan vetten. Het is juist de spiermassa dat het metabolisme snel laat werken. Als je spiermassa verliest hoeft er minder hard gewerkt te worden door het lichaam waardoor het metabolisme weer langzamer wordt. Hierdoor verbruik je minder calorieën. Om deze reden wordt het ook steeds moeilijker om vet te verliezen hoe meer je bent afgevallen. Het kan zijn dat je de eerste weken van het dieet helemaal nergens last van hebt. Het is meestal pas na een tijdje dat je energie begint te verliezen en dat je grote verlangens begint te krijgen voor snacks en ander ongezond eten.

Als iemand zegt dat het makkelijk is om gewicht te verliezen dan weet je dat het gelogen is. Afvallen is nooit makkelijk. Er is geen magische pil dat je binnen korte tijd afslankt. Er is ook geen magische formule of machine dat het afvallen gemakkelijk maakt. Er is wel een oplossing om af te vallen maar makkelijk is het nooit. Je hebt inzet nodig en de wil om af te vallen. Als je dat niet hebt ben je binnen de kortste keren weer terug bij af.

Onderwerpen:

Leave A Comment