Paleodieet

dieetproshake  

DieetPro

  • Slechts 79 kcal per shake
  • Geen toegevoegde suikers
  • 18 gram speciaal type eiwit
  • Verkrijgbaar in 4 heerlijke smaken

Dieetpro
Bekijk de shakes

Als je op zoek bent naar een dieet om mee af te vallen dan moet je ervoor zorgen dat je een dieet kiest dat gezond is en het aantal calorieën verminderd. De diëten die het beste werken verlagen ook de bloedsuikerspiegel. Een dieet dat hierop aansluit is het paleodieet. Dit dieet is ook uitstekend te volgen door vrouwen. Het Paleo dieet gaat terug naar de basics, naar situatie in het stenen tijdperk. Het wordt ook wel het holbewonerdieet of flintstonedieet wordt genoemd. Het dieet is een moderne versie van wat we denken dat holbewoners aten in het stenen tijdperk.

Wat is het paleodieet?

Bij het paleodieet worden de simpele koolhydraten zoals suikers sterk verminderd. Daarnaast wordt het aantal eiwitten in het eten sterk omhoog geschroefd. Doordat het lichaam geen koolhydraten voorhanden heeft om in energie te veranderen moet het eerst de eiwitten aanspreken en vervolgens het vet. Door je lichaam op deze manier te laten werken leer je het lichaam om vetten te verbranden voor energie. Hierdoor worden de vetten in je lichaam verminderd.

Wat wordt er wel en wat niet gegeten?

In het paleodieet worden er geen graanproducten gegeten. Deze zijn ook niet goed om af te vallen doordat deze veel koolhydraten bevatten. Hierdoor is het beter om helemaal geen brood en andere graanproducten te eten tijdens het afvallen. Dit moderne maar ook oude dieet bestaat uit voedselgroepen dat voornamelijk veel vis, eieren, fruit, groenten, kokosnoten en olijfolie bevat. Het dieet omvat in het kort alles dat in de natuur gevangen of gevonden kan worden. Hierdoor zijn melkproducten, zout, suikers, aardappelen en andere geconserveerd voedsel uitgesloten van het dieet.

Natuurlijke producten

Het doel van het dieet is een gezond lichaam. Uit onderzoek is gebleken dat deze natuurlijke voedingswaren bijdragen aan een vitaal lichaam. Veel mensen beginnen aan het dieet om gewicht te verliezen maar eindigen met het dieet als een levensfilosofie. Een gebalanceerde en energierijke levensstijl is wat mensen verslaafd maakt aan het dieet. Het is niet verrassend dat veel van het eten dat nu door artsen wordt aangeraden de voornaamste voedselbronnen waren voor de holbewoner vele jaren geleden.

Eiwitten voor behoud van spiermassa

Door meer eiwitten te eten tijdens het paleodieet krijgt je lichaam voldoende essentiële nutriënten binnen om optimaal te werken. Dit geldt ook voor de vetverbranding. Door eiwitten te eten kun je je spiermassa behouden en de spieren laten groeien. Om deze reden volgen veel Crossfit sporters het paleodieet. Eiwitten zijn de grondstof voor spieren en zijn nodig voor het herstel van de training. Spieren vragen om meer energie dan vet waardoor afvallen en droogtrainen ook sneller gaat.