Dukan Dieet

dieetproshake  

DieetPro

  • Slechts 79 kcal per shake
  • Geen toegevoegde suikers
  • 18 gram speciaal type eiwit
  • Verkrijgbaar in 4 heerlijke smaken

Dieetpro
Bekijk de shakes

De Franse dr. Dukan is de ontwikkelaar van het Dukan dieet. Vandaar ook de naam Dukan dieet. Het eiwitdieet is de andere titel voor het Dukan dieet. Dit komt doordat er veel eiwitten gegeten worden tijdens het dieet. Als je het Dukan dieet wilt gaan volgen dan moet je een liefhebber zijn van vlees. Het dieet is gebaseerd op weinig calorieën maar veel eiwitten. De eiwitten komen voornamelijk uit vlees. Het idee achter het Dukan dieet is dat je genoeg energie binnen krijgt maar minder calorieën dan je volgens de BMI berekening nodig hebt.

Wat mag je eten bij het Dukan dieet?

Het eten dat je mag hebben bij het Dukan dieet zijn gestoomde vis, kip, kaas met weinig vet, koffie of thee zonder suiker, steak en yoghurt met weinig vet. Deze voedingsmiddelen hebben veel eiwitten en weinig koolhydraten en vetten.

De fases van het Dukan dieet

Het dieet heeft vier fases; attack, cruise, consolidation en stabilization. Groente, brood, kaas en aardappelen worden stapsgewijs in het dieet geïntroduceerd. Vanaf de derde fase mag er iedere week twee maaltijden naar keuze worden gegeten. Vanaf deze fase wordt het dieet wat makkelijker. De vierde fase heeft nog één beperking. Je moet één dag week alleen maar eiwitten eten.