Crashdieet

dieetproshake  

DieetPro

  • Slechts 79 kcal per shake
  • Geen toegevoegde suikers
  • 18 gram speciaal type eiwit
  • Verkrijgbaar in 4 heerlijke smaken

Dieetpro
Bekijk de shakes

Er zijn veel diëten die je beloven dat je vele kilo’s lichter bent na het volgen van het dieet. Dit klinkt verleidelijk en veel mensen geloven het. De uitspraken worden echter meestal gedaan zonder wetenschappelijk bewijs. De diëten die snel afvallen beloven kunnen hoogstens een korte termijn resultaat geven. Een dieet dat snel afvallen garandeert is een crashdieet. Het is echter bijna niet mogelijk om het verlies van gewicht te behouden. Bij een crashdieet worden vaak complete voedingsgroepen vermeden. Dit is niet gezond voor het lichaam en veel voedingsstoffen komen vervolgens niet meer het lichaam binnen. Er kan zelfs een tekort ontstaan aan voedingsstoffen in het lichaam. Dit kan gevaarlijk zijn voor het lichaam als dit voor een langere tijd aanhoudt.

Wat is een crashdieet?

Een crashdieet is een dieet waarbij voor een korte periode het aantal calorieën sterk verlaagd wordt. Bij sommige crashdiëten wordt het aantal calorieën zelfs zo ver verlaagd dat er minder gegeten wordt dan wat minimaal aanbevolen wordt om het lichaam goed te laten functioneren. Het is niet voor iedereen weggelegd. Het is ook niet altijd gezond om een crashdieet te volgen. Een crashdieet is ook niet nodig als je maar een paar kilo’s kwijt wil raken. Een crashdieet is ook maar tijdelijk. Het jojo-effect is bij een crashdieet nagenoeg altijd aanwezig.

Nadeel van een crashdieet

De diëten die snel afvallen garanderen zoals een crashdieet hebben weinig effect op het lichaamsvet. Het gewicht dat men kwijtraakt door deze diëten is voornamelijk vocht en spiermassa. Het verlies van spiermassa is niet wenselijk. Dit komt doordat er bij deze diëten vaak te weinig wordt gegeten. Als het lichaam niet voldoende calorieën krijgt toegediend dan gaat het lichaam spiercellen afbreken om energie van te maken. Aangezien de spieren vocht opnemen wordt het vocht op het lichaam ook minder. Een ander nadeel van het verlies van spiermassa is dat het metabolisme trager wordt.

Korte termijn

Diëten die snel afvallen promoten zijn gericht op de korte termijn en niet op de lange termijn. Voor een korte periode worden de eetgewoonten gewijzigd en niet voor een langere tijd. Dat is ook het grote nadeel van dit soort diëten. Nadat het crashdieet gestopt wordt komen de verloren kilo’s snel terug. Het vocht dat verloren is gegaan komt langzaam maar zeker weer terug in het lichaam. Het enige dat overblijft is het verlies van spiermassa dat voor een lichter gewicht zorgt. Het verlies van spiermassa maakt het echter moeilijker om op gewicht te blijven en zorgt ervoor dat je sneller aankomt.