Dieet

dieetproshake  

DieetPro

  • Slechts 79 kcal per shake
  • Geen toegevoegde suikers
  • 18 gram speciaal type eiwit
  • Verkrijgbaar in 4 heerlijke smaken

Dieetpro
Bekijk de shakes

Een plan om vet te verliezen valt of staat met het dieet. Zonder een veranderd eetpatroon is het gedoemd te mislukken. Om vet te verliezen is het nodig om meer te verbruiken dan er binnenkomt door voeding. Als de voeding niet aangepast wordt dan is de kans groot dat er geen vet verloren gaat. De voeding moet aangepast worden zodat het op de lange termijn vol te houden is. Dit zijn producten die gezond zijn maar wel naar de smaak zijn van de persoon die wil afvallen. Producten met veel vezels, vitamines en mineralen, laag in calorieën en vetten hebben de voorkeur. Het is belangrijk om voldoende te variëren in het eten. Een goed begin is door langzaam maar stapsgewijs de ongezonde producten te vervangen door betere versies. Door de kleine stapjes is het makkelijker vol te houden voor de persoon.

Wat is een dieet?

Je dieet is simpelweg alles wat je eet en drinkt. Een goed dieet heeft het juiste aantal koolhydraten, eiwitten en vetten. Hiernaast moet je met het dieet voldoende mineralen, vitamines en vezels binnenkrijgen. Koolhydraten, eiwitten en vetten zorgen voor energie voor het lichaam. Koolhydraten zijn bijvoorbeeld te vinden in brood, aardappelen en rijst. Vetten zijn te vinden in bijvoorbeeld kaas, olie en vlees. Eiwitten zijn te vinden in vlees, eieren maar ook in kaas en noten.

Het verbruiken van voeding voor energie

Het lichaam verbrandt calorieën om het lichaam van energie te voorzien. De spieren hebben voedingsstoffen nodig om te behouden en om te groeien. Daarnaast hebben de organen voeding nodig om te functioneren. Enzymen worden gebruikt door de spijsvertering om koolhydraten om te zetten zodat deze opgenomen kunnen worden in het bloed. Vetten worden door het lichaam ook veel gebruikt voor energie. Deze worden echter anders verbruikt dan koolhydraten. Vetten worden in het lichaam bewaard als reserves voor in tijden als er niet genoeg energie uit voeding komt. Eiwitten en koolhydraten worden het eerst verbrand voor energie. Wat je eet heeft een grote invloed op hoe snel je afvalt.

Snel afvallen

Als je wilt weten hoe je het snelst kunt afvallen op een gezonde manier dan is de beste keuze een dieet dat aangepast is op je situatie. Niemand is hetzelfde. Daarom kan één dieet nooit het beste werken voor iedereen tegelijk. Iedereen heeft behoefte aan een ander dieet dat aangepast is op de levensstijl. Daarnaast is lichaamsbeweging belangrijk als je snel wilt afvallen. Door te bewegen verbrandt je veel calorieën. De beste oefeningen zijn cardio oefeningen zoals hardlopen en fietsen.

Beschermingsmodus van het lichaam

Er zijn diëten waarbij heel weinig calorieën worden gegeten. Het lichaam wordt dan voor de gek gehouden. Het lichaam denkt dat er hongersnood is en dat er geen eten meer voorhanden is. Dit kwam vroeger wel vaker voor maar tegenwoordig niet meer. Er is immers altijd voor iedereen voldoende te eten zodat hongersnood bijna niet meer voorkomt in Nederland. Het lichaam gaat dan in de beschermingsmodus werken. Verschillende hormonen worden aan het werk gezet om het metabolisme te vertragen. Het lichaam doet er alles aan om de vetreserves te bewaren voor als het echt moeilijk wordt. Deze vetreserves zijn het laatste hulpmiddel van het lichaam om aan energie te komen als er geen voeding toegediend wordt. De voeding die het lichaam binnenkomt wordt zoveel mogelijk als vet opgeslagen en er wordt alleen het broodnodige gebruikt voor de energie. Het is hierdoor mogelijk dat er vet bijkomt terwijl het lichaam in de uitstervingsmodus werkt.