Calorieverbruik berekenen

Calorieverbruik berekenen

  • 22 jan 0
Dieetpro
  

DieetPro

  • Slechts 79 kcal per shake
  • Geen toegevoegde suikers
  • 18 gram speciaal type eiwit
  • Verkrijgbaar in 4 heerlijke smaken

Bekijk de shakes

Hoeveel calorieën je mag hebben hangt helemaal af van je gewicht, je geslacht, lichaamstype en er is een activiteitsfactor. Er zijn honderden verschillende manieren om het uit te rekenen. Allen zijn ze min of meer gebaseerd op enkele of alle vier factoren. De activiteitsfactor kan nogal eens verschillen. Dit is ook het moeilijkste om te berekenen om deze factor niet altijd duidelijk is. Meestal wordt het ingedeeld in geen activiteiten, weinig activiteit en veel activiteit.

Mannen versus vrouwen
Mannen vallen over het algemeen sneller af dan vrouwen. Mannen hebben doorgaans ook meer calorieën nodig. Je gewicht is ook van belang omdat hoe zwaarder je bent, hoe meer calorieën je lichaam nodig heeft om te functioneren. Hiernaast is er nog het lichaamstype dat je hebt. Iemand die lang is en dunne polsen kan over het algemeen meer eten dan iemand die klein en mollig is. Dit heeft te maken met het metabolisme dat in verband staat met het lichaamstype.

Calorieën per dag
Als je weet hoeveel calorieën je op een dag mag hebben verminder dit tijdens het afvallen dan met minimaal 200 calorieën. Als je bijvoorbeeld 2000 calorieën op een dag mag hebben verminder dit dan met 300 calorieën. Dan mag je op een dag 1700 calorieën verdelen over je maaltijden tijdens het afvallen. Hierdoor creëer je een tekort aan calorieën waardoor het lichaam vet gaat verbranden. Door te eten en te drinken krijg je calorieën binnen. Alles wat je op een dag eet of drinkt moet je meerekenen bij het aantal calorieën dat je op een dag mag hebben. Als je bijhoudt wat je eet en hoeveel calorieën het heeft voorkom je dat je meer eet dan je wilt.


Leave A Comment