Calorieën bijhouden tijdens het afvallen

Calorieën bijhouden tijdens het afvallen

  • 06 jul 0
Dieetpro
  

DieetPro

  • Slechts 79 kcal per shake
  • Geen toegevoegde suikers
  • 18 gram speciaal type eiwit
  • Verkrijgbaar in 4 heerlijke smaken

Bekijk de shakes

Op elk product dat je koopt in een supermarkt staat de voedingswaarde vermeld op het etiket. Als je wilt afvallen dan is het verstandig om de etiketten te bekijken van de producten die je koopt. Zo krijg je een goed idee welk product veel calorieën bevat en welke weinig. Je kunt per dag de calorieën optellen wat je tot je neemt en zo bekijken of je op een dag meer of minder eet dan op een normale dag. Hoe meer je weet over calorieën, hoe makkelijker het afvallen gaat. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die calorieën bijhouden van het eten meer afvallen dan personen die dit niet doen.

Hoeveel eten?

Hoeveel je moet eten per maaltijd verschilt per persoon. Het heeft grotendeels te maken met je caloriebehoefte. De caloriebehoefte wordt hoger naarmate je zwaarder bent en als je actiever bent. Iemand die licht is en weinig beweegt heeft een lage caloriebehoefte. Een zwaar persoon die veel sport heeft meer calorieën nodig. Je kunt op de verpakking van veel producten lezen hoeveel een normale portie van het product is. Hierbij gaat men uit van een gemiddeld persoon. De hoeveelheid kun je doorgaans met een keukenweegschaal afmeten.

Maaltijden

Als je een maaltijd bereid leg dan niet eten op het bord zonder er echt bij na te denken. Voordat je begint met koken kun je het aantal calorieën van een portie berekenen. Bij de meeste producten staan de calorieën per portie op de verpakking vermeld. Mocht dit niet zo zijn dan kun je het zelf berekenen door je portie af te meten met een keukenweegschaal. Als je het zelf berekent dan weet je precies hoeveel de portie is. Dit verhoogt ook je kennis over de voedingswaarde van het eten dat je eet. De meeste standaard maaltijden die mensen hebben bevatten tussen 500 en 1000 calorieën.

Drinken

Als je alleen maar water, thee en koffie drinkt zonder toevoegingen dan hoef je geen calorieën te rekenen. Drink je echter de koffie met melk dan moet je ook de calorieën van de koffiemelk meenemen in de dagelijkse calorie inname. Ander drinken zoals sapjes, limonade en bijvoorbeeld chocolademelk bevatten veel calorieën. Deze calorieën worden ook meegeteld voor het berekenen van je dagelijkse calorie inname. Hetzelfde geld voor de suiker dat toegevoegd wordt aan de thee of koffie.

Portie voedseletiket

Het is goed om het voedseletiket te lezen maar het kan ook verkeerd gebruikt worden. Op het voedseletiket staat vermeld wat er in het product zit en hoeveel calorieën het bevat. Dit staat vermeld per 100 gram en per portie. Een portie is niet zoals veel mensen denken hoeveel in een kom past. Het is meestal veel minder dan je denkt. Ga er maar vanuit dat de portie van de fabrikant veel minder is dan wat je gebruikt. Het beste is om het met een keukenweegschaal te wegen. Je kunt dan precies uitrekenen hoeveel calorieën de maaltijd bevat.


Leave A Comment