6 slechte eetgewoontes waar je mee moet stoppen

6 slechte eetgewoontes waar je mee moet stoppen

  • 21 jan 0
Dieetpro
  

DieetPro

  • Slechts 79 kcal per shake
  • Geen toegevoegde suikers
  • 18 gram speciaal type eiwit
  • Verkrijgbaar in 4 heerlijke smaken

Bekijk de shakes

Teveel toevoegingen

Om meer smaak te krijgen aan het eten wordt er veel toegevoegd wat eigenlijk niet nodig is. Dit zijn bijvoorbeeld sauzen zoals mayonaise en curry maar ook dressings. Al deze toevoegingen bevatten extra vet, suiker en zout. Het probleem van deze toevoegingen is dat er vaak teveel van wordt gebruikt en dat deze veel calorieën bevatten. Een gezonde maaltijd kan door de toevoegingen opeens als ongezond worden bestempeld. Een eetlepel mayonaise bevat bijvoorbeeld meer dan 10 gram vet. Dit staat gelijk aan 90 calorieën. Een eetlepel is echter niet zoveel. Bijna niemand heeft genoeg aan een eetlepel waardoor er al snel twee of meer eetlepels toegevoegd worden.

Te snel eten

Het eten dat je voor je ligt te snel wegwerken is een slechte gewoonte. Het is slecht om verschillende redenen. Doordat je snel eet kauw je niet goed. Dit kan voor problemen zorgen bij de vertering. Het eten moet goed gekauwd worden zodat alle voedingsstoffen opgenomen kunnen worden tijdens de vertering in het lichaam. Een ander nadeel van snel eten is dat het lichaam dan geen tijd krijgt om signalen door te geven aan de hersenen dat het vol raakt. Het zorgt ervoor dat je meer eet dan nodig is. Als je langzamer eet dan geniet je niet alleen meer van het eten maar je raakt ook sneller verzadigd.

Eten met afleidingen

Iedereen leidt tegenwoordig een druk leven waarbij verschillende taken tegelijk worden uitgevoerd. We raken eraan gewend om verschillende dingen tegelijk te doen. Dit gebeurt ook met eten. Veel mensen eten terwijl ze tv kijken of achter de laptop zitten. Het plezier in eten en de aandacht voor het eten wordt hierdoor minder. Doordat er continu afleiding is tijdens het eten heb je niet in de gaten hoeveel je eet. Het zorgt ervoor dat je meer eet dan je eigenlijk wilt.

Het bord altijd leeg eten

Een slechte gewoonte hebben we van kleins af aan geleerd; het bord leeg eten. Als je jong bent willen je ouders dat je het bord leeg eet. Je bent in de groei en hebt het eten nodig om te kunnen groeien. Als je ouder bent dan is het niet meer nodig om altijd het bord leeg te eten. Toch zijn er veel mensen die een half vol bord niet weg kunnen zetten. Het voelt voor hen een verplichting om het bord volledig leeg te eten. Het is echter niet nodig waardoor er beter gestopt kan worden als er geen honger meer is. De porties worden overal steeds groter waardoor het alleen maar belangrijker wordt om te leren stoppen met eten. Als je het niet kunt laten om het bord leeg te eten dan zijn kleinere borden een optie om mee te beginnen.

Afleidingen binnen handbereik

Het is niet slim om eten te bewaren die je niet meer wilt eten. Het is moeilijk om het eten over de datum te laten gaan zonder het te eten. Als het eten eenmaal in huis is dan gaat het meestal ook op. Om te voorkomen dat je eet wat je ziet liggen is het verstandig om het ongezonde eten buiten zicht te plaatsen. Je grijpt dan minder snel naar het ongezonde eten omdat je het niet ziet liggen. Zorg dat de gezonde voedingsmiddelen duidelijk zichtbaar zijn zodat je sneller een keuze uit dit eten maakt.

Lege calorieën

Er zijn voedingsmiddelen die veel mensen in huis hebben die weinig voedingswaarde hebben. Dit zijn producten met lege calorieën. Je raakt er meestal niet gevuld door. Een voorbeeld van lege calorieën zijn limonade dranken of bier. Deze producten hebben weinig toegevoegd waarde voor een gezond eetpatroon en kunnen beter volledig vermeden worden.


Leave A Comment